Dorola
The Fairy
Cvijet je svijetlo roze boje. To je mini ruža i raste do 60 cm. Raste u širinu, kompaktna je i gusta. Lišče je sitno sa jakim sjajem. Cvijeta do jeseni. Visina: 50 - 60 cm
Swany
Cvijet je u sredini nježno roze boje, a u cvatu je bijele boje i gustih latica. Grmolikog je oblika i raste u širinu. Listovi su različite veličine zelene boje, sjajni i gusti. Otporna je na hladnoću. Visoka je 50 cm, a široka 80 cm.
Symphonie
Cvijet je velik sa promjerom od 4-5 cm, u sredini cvijeta boja je krem dok su latice žarko crvene boje. Grmolikog je oblika i raste u širinu. Visoka je 40-50 cm. Otporna je na hladnoću.
Koral Recf
Meillandina
Cvijet je žuto zlatne boje. To je mini ruža visine do 50 cm. Cvate do jeseni, raste u širinu, kompaktna je i gusta. Lišče je svježe zelene boje. Cvijet je dugotrajan. Visina: 40 cm

Mini ruže

To su male kineske ružice nastale od sorte Rosa minima. Žbunovi su veliki oko 30 cm, ali cvatu tokom cijele godine. Otporne su na hladnoću, cvijet im je sitan u grozdićima, a najčešće se sade uz rubove staza ili kamenjare. Mogu se saditi u tegle i držati na balkonu..