Prijateljima ruža

              Ruža je kraljica vrta i nema vrta bez ruže, no gdje pribaviti dobar sadni materijal, pita svaki ljubitelj vrta ? Svi vrtni centri u zemlji Hrvatskoj nude obilje dendrološkog materijala, pa tako i sadnicu ruža. U tom labirintu ponude amateru se teško snaći, no stari vrtlarski majstori znaju da se najbolji sadni materijal dobavlja iz rasadnika, a odabire se dok ruža raste u polju, jer tada se najbolje vidi zdravstveno stanje biljke, vidi se raskoš boja, forma grma i cvijeta, jer kako god je ruža izrasla u prirodi, takva će biti i u vašem vrtu, uz odgovarajuću njegu.
Naš je rasadnik pored rijeke Karašice, a ruže se prodajemo diljem zemlje Hrvatske. U ponudi imamo svjetski sortiment, te prvi u državi kolekciju Hrvatskih i Engleskih ruža. Hrvatske su ruže nastale u mjestu Dumovcu pokraj Zagreba, autor im je Josip Rogin koji je autor knjiga ˝Ruža – kraljica cvijeća˝ i enciklopedije ˝Knjiga o ružama˝ koja se koristi na visokim školama i agronomskom fakultetu u Zagrebu ako priručnik – udžbenik.
Kolekciju Engleskih ruža stvorio je David Austin kroz četiri desetljeća hibridizatorskog rada.
Te se ruže odlikuju mirisom starinskih ruža, formom cvijeta nekadašnjih ruža, a rastom modernih hibrida.
Svake godine pribavljamo određeni broj noviteta, a samo strogom selekcijom, najbolje od najboljih dolaze u naš vrt. Naša savjetodavna služba i brojevi telefona na raspolaganju su vam tokom cijele godine, primamo i posjete koje unaprijed najavite.

Vama na raspolaganju :
Josip Rogin, Josip Andračić i Josip Milić